Секрети приготування смачного ароматного шашлику в будь-яких умо

Не всім відомий секрет смачного шашлику, зате багато хто знає, що можна зіпсувати навіть парне м'ясо. Помилки полягають у маринуванні, недостатній термічній обробці, готувати на відкритому вогні. Тому не завжди відпочинок на природі доповнюється якісно зробленим продуктом. Інша справа грилі, мангали і барбекю, де процес приготування полуавтоматизован. Але і в цьому випадку слід знати, як замаринувати м'ясо, щоб шашлик придбав потрібні смакові характеристики.

Правильне м'ясо – запорука смачного шашлику

Приготувати смачний, м'який шашлик – значить пройти цілий ритуал, і починається він з вибору м'яса. Саме блюдо прийшло до нас з Кавказу, там його готують з баранини. В нашому регіоні вона не дуже популярна, і активно замінюється нежирної свининою. Вибирати слід свіжі частини ошийка, такий шашлик найбільш соковитий і м'який. Далі йде корейка або вирізка, ідеальний варіант для тих, хто бажає отримати м'який нежирний шашлик. Лопатка й окіст теж використовуються, але якість страви погіршується, є сухість і навіть жорсткість.

Багатьом подобається курячий шашлик, дієтичний з грудки і більш соковитий з окосту, стегна. Це відмінний варіант для тих, хто не любить довго стояти біля багаття. Курка швидко готуватися і через 30-40 хвилин вже можна куштувати приготований шашлик. Що стосується яловичини, то тут можна взяти товстий край на кістки або іншими словами спинку. Насичений смак яловичини ні з чим не порівнянний, особливо в спеціальному соусі (сливовий, вишневий, тощо). Мінусом шашлику з яловичини є збільшений період термічної обробки, готується телятина довше свинини і курки.

Ароматне і м'яке м'ясо в маринаді

Всі знають, що перед приготуванням м'яса на багатті, його маринують. Обумовлено це придбанням м'якості, соковитості, аромату, своєрідного смаку. Простий спосіб – оцет, перець, цибулю, лавровий лист. В такому маринаді м'ясо залишають на 2, 4, 6 і 12 годин, а деякі проводять замочування на добу.Маринуете курку і рибу, не переборщіть зі спеціями, тоді як баранину, свинину та яловичину, вони не зіпсують. Якщо ви купили жорстке м'ясо (лопатка, окіст), потримайте його довше в маринаді. Шматочки повинні бути приблизно однаковими за розміром, це забезпечить рівномірне просмажування.

Винний маринад

На два кілограми м'яса слід взяти: 0, 5 кг цибулі і 250 г білого виноградного столового вина, із зелені базилік, сухі трави, сіль, перець. М'ясо укладається шарами, натирається спеціями, притрушивается базиліком. Після закінчення процесу, все мішається, знову складається, чергуючи їх з кільцями цибулі, заливають вином. Для отримання ніжного ароматного шлыка з легким винним присмаком, слід наполягати замочене м'ясо 2-3 години.

Маринад з граната

Для маринування двох кілограмів м'яса слід взяти пучок м'яти і базиліка, 3 великих цибулини, сіль і перець, а також дві склянки соку граната. Шматочки м'яса з'єднуємо з півкільцями цибулі, зеленню та спеціями. Всі інтенсивно перемішуємо, викладаємо на 12 годин у холодильник.

Маринад з кефіру

Кефірний варіант прекрасно підійде до свинини (ошийок, лопатка, вирізка). Для приготування слід обім'яти шматочки м'яса з сіллю і перцем. Лук ріжеться середніми шматочками, а потім давиться для випускання соку. Після цього з'єднується з м'ясом, і все це заливається кефіром. Витримайте 12 годин заготовку в холодильнику або 3 години без холодильника, після цього можна приступати до смаження шашлику.

Як посмажити шашлик в домашніх умовах

Шашлик замочен, а похід в ліс скасовується внаслідок дощу, такі ситуації бувають часто. У цьому випадку на виручку прийдуть электрошашлычницы, в них можна посмажити шашлик навіть на балконі, і дощ не перешкода. Крім электрошашлычниц, асортимент обладнання для приготування шашлику, м'яса барбекю, представлений вугільними, газовими та електричними грилями.Газовий гриль Enders MONROE 5 KP Turbo можна використовувати не тільки вдома, але і в ресторані. Це справжня міні кухня з п'ятьма пальниками і збільшеною площею барбекю, на якій за один захід готується кілька страв.

Простий і недорогий вугільний гриль, підійде для вуличного використання. Він виготовлений їх вибіркової сталі, оснащений хромованими гратами, знімною чашею для золи, а міцні колеса, при необхідності, дозволяють проводити транспортування.

Навіть найсмачніше тушковане м'ясо поступається шашлику, а спеціальне обладнання дає можливість насолодитися ніжним смаком ароматного шашлику навіть у зимовий час. Тому справжні цінителі вже давно обзавелися электрошашлычницами і грилями, на яких незалежно від погодних умов можна завжди приготувати смачний шашлик.

Коментарі 0