Розвиток ландшафтного дизайну в Україні

Ландшафтний дизайн в зарубіжних країнах зіграв одну з головних ролей у розвитку його в Україні. Ця галузь ще молода, але стрімко розвивається і все більше людей при будівництві заміських будинків або дач звертаються до послуг фахівців.

Сучасні дизайнери використовують технології та досвід зарубіжних, що позначається на самому розвитку та рівні підготовки майстрів.

Саме тому, якщо ви хочете знайти хороших професіоналів, слід звертати увагу:

  • Досвід компанії в подібних проектах;
  • Скільки років на ринку надання послуг з ландшафтного дизайну;
  • Наявність великого портфоліо;
  • Рекомендації та відгуки клієнтів.

Багато хто вважає, що озеленення ділянки це рівносильно ландшафтного дизайну, але це лише частково правда. Дизайн присадибної ділянки включає в себе цілий комплекс послуг з облаштування. Під час здійснення задуму, спеціаліст втілює індивідуальні фантазії господаря ділянки. Крім озеленення, в комплекс входить вибір певного рослини або дерев, які ідеально підходять під місцевість, розподіляються місця для доріжок, басейну. Щоб все це реалізувати, необхідно володіти не тільки ландшафтними знаннями, але й знаннями в галузі топографії, будівництві та геології.

Певних норм для ландшафтного дизайну на українському ринку немає. Тому перевірити якість виконаної роботи простому клієнтові складно. Саме тому радимо не нехтувати досвідченими компаніями, такими як наша, щоб робота була виконана належним чином і на професійному рівні.

Тенденції в галузі ландшафтного дизайну

Якщо ви вирішили зайнятися своєю ділянкою і зробити з нього справжній шедевр, тоді слід враховувати сучасні тенденції, які не тільки користуються популярністю, але і здатні впоратися з подібним завданням. Серед найпоширеніших є виробні камені, скульптури, кераміка, різні ковані вироби, використання спеціальної садових меблів. Що стосується рослин, то тут обмежень немає, як і можливості їх придбати. Це можуть бути як самі популярні рослини, які прості у догляді, так і рідкісні для наших широт, але легко пристосовувані. Все це дозволяє реалізовувати абсолютно будь-яку думку.

Коментарі 0